Waar naartoe en hoe te bereiken

De uitreiking van de Pascallekes zal dit jaar plaats vinden in hartje Leuven, namelijk in de Blauwe Zaal van Eetstaminee/Huisbrouwerij "Domus".

Tijdstip: Zondag 29 maart 2020 Om 14h30. Voor zij die vroeger naar Leuven willen afzakken voorzien we een korte rondleiding onder leiding van Marsje, Leuvenaar en Administrator van de Mailgroep Fotografie.

Meer hierover vindt je in de rubriek "Verloop van de dag".

Plaats van afspraak: Eetstaminee/Huisbrouwerij "Domus", Tiensestraat 8, 3000 Leuven.



Hoe bereiken per auto:

Leuven is gelegen langs de E40 tussen Brussel en Luik.
Komende van Gent of Antwerpen via de E19 neem je best de binnenring rond Brussel om dan de E40 te nemen richting Leuven/Luik. Na de afrit "Bertem" hou je rechts aan en neem je de E314. Daar hou je rechts aan en neem je de eerste uitrit "Leuven".
Volg deze baan tot je aan de ring om Leuven komt en sla in naar rechts. Volg de ringlaan tot aan de Tiense poort. Daar sla je links in en volg de Blijde Inkomststraat tot aan Parking Ladeuze. De prijs voor een namiddagje bedraagt al gauw 11 €. Als je echter de 2e straat rechts neemt kom je in een wijk met parkeermeters of waar je de schijf moet plaatsen. Zeker op zondag is er wel plaats te vinden. Het parkeren is er op zondag daarbij ook nog gratis.

Opgelet! Op de ring is de snelheid beperkt tot 50 km/h en dit wordt permanent gecontroleerd. De stad zelf is ingedeeld in circulatiezones en sommige plaatsen ook enkel toegelaten voor lokaal verkeer. Let dus goed op want de ANPR-camera's doen hier flink hun werk.

Een andere mogelijkheid is parking "De Bond" onder het station. Voor de toegang blijf je gewoon rijden op de ringlaan tot aan de tunnel onder het Martelarenplein. De toegang ligt in de tunnel.



Klik op de kaartjes/foto voor een grotere versie.


Hoe bereiken met het openbaar vervoer:

Het openbaar vervoer is veruit de gemakkelijkste manier om Leuven te bereiken.

Met de trein:

Er is een vlotte verbinding vanuit gans het land. Meestal is het wel een rechtstreekse verbinding.
De planning kan je vinden op https://www.belgiantrain.be/nl/travel-info/current/current-departure-times .

Vanaf het station tot aan de Domus is ongeveer 850 m. Aan het station vertrekt ook om de paar minuten een bus die langs het centrum langskomt.

Met de bus:

Vanuit de nabij gelegen steden rijden er ook heel wat bussen naar Leuven en verschillenden rijden ook via het Rector de Somerplein, gelegen op een 100 m van de Domus. Ze komen in ieder geval allemaal langs aan het station.

De planning kan je vinden op https://www.delijn.be/nl/routeplanner/