Hoe correct een foto insturen

Het controlepaneel van de mailgroepen

De meeste handelingen die je kan doen in de groep, vertrekken van het controlepaneel van de Mailgroepen.

Je kan dit openen via de link "Community" bovenaan de webpagina van Seniorennet. Kies voor de optie "Mailgroepen".Het controlepaneel bestaat, naast wat algemene uitleg, uit 2 onderdelen :

 • Een blok met verschillende links per Mailgroep. Als je lid bent van meerdere Mailgroepen die je er wel op te letten dat je met het juiste blok werkt.

 • Een blok "Overige functies" (onderaan de pagina en niet besproken in dit artikel)

Om foto's in te sturen naar de groep gebruiken we de eerste optie Bericht versturen naar mailgroep "Fotografie".

Het formulier voor het insturen


Het formulier om foto's te versturen naar de mailgroep bestaat uit vier delen:

 • De titel van je bericht

  De titel vertelt iets over wat je in je bericht wil meegeven en trekt de aandacht.
  Bij het insturen van foto's voor de verschillende wedstrijden moet je wel een verplichte vermelding maken in je titel zodat de beoordelaars het makkelijk kunnen herkennen tussen de massa: Fotospel, Opdracht van de maand, Foto van de dag

 • De eigenlijke inhoud van het bericht

  Bij de inhoud kan je vrij commentaar en uitleg geven over de foto's die je doorstuurt. Opdat je bijlagen onmiddellijk zouden zichtbaar zijn in de groep moet je verplicht een code toevoegen per foto die je instuurt (maximum 6).
  Je kan deze code(s) onderaan je bericht plaatsen, maar ook midden je bericht. De foto zal zichtbaar zijn op de plaats waar je code staat.

  De code heeft een vast formaat vb. %%FOTOBIJLAGE1%% :
  dubbel % teken,
  het woord FOTOBIJLAGE in hoofdletters,
  het volgnummer van de foto (1 tot max 6)
  afsluiten met opnieuw een dubbel % teken.

  Let er op dat alles in hoofdletters moet staan en aan elkaar aansluitend zonder spaties. Als je verschillende codes invoert dien je wel na elke code een spatie te laten of beter nog enter te doen.

  In de rubriek Opmaak berichten automatiseren zullen we zien hoe je op een makkelijke wijze deze codes automatisch kan doen verschijnen. Iedere keer als je dan een nieuwe mail aanmaakt staan die codes reeds in je mail en verstuur je je foto's steeds correct.

 • De bijlagen

  Klik op de knop 'Bestand Kiezen' om te bladeren op je harde schijf en de foto of bestanden te zoeken die je wil opladen.
  Herhaal dit voor alle foto's of bestanden (maximum 6). Vergeet ook niet dat je voor elke opgeladen foto de overeenkomende code moet vermelden in je bericht zelf (zie hierboven).

  Controleer goed of je inderdaad het juiste bestand hebt geselecteerd. Daartoe is het handig dat je de foto's die bewerkt en aangepast werden een vaste aparte benaming geeft en ze opslaat in een apart mapje. Zie Naamgeving en archivering van foto's.

  In principe kan je elk type van bestand toevoegen aan een bericht (PDF, Word-documenten, PSD,...). Hou er rekening mee dat enkel JPG-bestanden zichtbaar zijn op het scherm en alleen dit formaat kan gebruikt worden om foto's te delen.

 • Het versturen

  Doe een laatste check of alles correct is ingegeven. Het komt er niet op aan om je bericht zo snel mogelijk te posten. Doe het correct zodat je achteraf niet dient te herbeginnen.

  Is alles OK, dan klik je éénmaal (1x) op de knop 'Bericht verzenden - 1 keer klikken'. Het kan een paar seconden duren voor je bericht vertrokken is. Het is dus niet nodig om nogmaals te klikken. Afhankelijk van de drukte op de server staat je bericht dan, binnen de paar seconden tot een paar minuten, in de groep.